AKTUALNO

Za Kranj po naši meri

Za Kranj po naši meri

"Z velikim zanosom in pričakovanji smo se leta 2014 lotili dela, vendar vsega, kar smo si zadali, v štirih letih nikakor nismo mogli zaključiti. Smo pa Kranj usmerili v prihodnost in ustvarili podlago za nadaljnji razvoj, sledenje novim smernicam in razvoj potenciala Kranja.

Danes nas predvsem skrbi, da se je tako nastavljen zagon, na določenih področjih upočasnil do te mere, da so se ustavili že začeti projekti, ki bi vplivali na višjo kakovost življenja v Kranju, da se ne ustvarjajo boljši pogoji in priložnosti za mlade v Kranju, prepočasi nastaja okolje za razvoj njihovih talentov in poslovnih sposobnosti."

Luč sveta bo s tokratno prvo številko ogledal glasnik naše stranke VZK, ki jo dobro poznate še iz prejšnjega mandata mestnega sveta, ko smo skupaj z županom Trilarjem in z vami uspeli premakniti Kranj naprej. Uspeli smo mu dati nov zagon in obrniti smer razvoja v prihodnost. Številni izvedeni projekti so nam danes v veliko zadovoljstvo in veseli smo, da smo jih vzeli za svoje in so postali del našega vsakdana. Za to so bili seveda tudi načrtovani in ustvarjeni.

Z velikim zanosom in pričakovanji smo se leta 2014 lotili dela in vsega, kar smo si zadali, v štirih letih nikakor nismo mogli zaključiti, smo pa Kranj usmerili v prihodnost in ustvarili podlago za nadaljnji razvoj, sledenje novim smernicam in razvoj potenciala Kranja.

Danes nas predvsem skrbi, da se je tako nastavljen zagon, na določenih področjih upočasnilo do te mere, da so se ustavili že začeti projekti, ki bi vplivali na 

višjo kakovost življenja v Kranju, da se ne ustvarjajo pogoji in priložnosti za mlade v Kranju, za razvoj njihovih talentov in poslovnih sposobnosti.

Ne gradimo neprofitnih stanovanj, ki bi jih lahko, ne spodbujamo projektov, ki bi mlade zadrževali v Kranju - pa bi jih lahko, ne nadgrajujemo začetega dela v krajevnih skupnostih, ki so ponovno prepuščene same sebi – pa bi ga lahko, ne ustvarjamo pogojev za pozicioniranje Kranja kot regijskega središča - pa bi jih lahko in še bi lahko našteval …

Delo s krajevnimi skupnostmi, ki predstavljajo vse Kranjčanke in Kranjčane in glas prav vseh v naši občini, ni dobro opravljeno, nima prave vizije in ne prinaša želenih rezultatov!

Skupaj s skrbjo za ustvarjanje priložnosti za boljše življenje Kranjčanov in predvsem ustvarjanja pogojev za ostajanje mladih v Kranju, se obračamo na vse, ki želite VEČ ZA KRANJ, da se nam pridružite, da prispevate svoj glas, svoje videnje in svoje vizije.

V naši sredini se vam ni potrebno politično opredeljevati, saj naša stranka ni vezana na državno politiko. Pri nas se ne delimo na leve in desne. Druži nas skupna želja, energija in potreba, da storimo VEČ ZA KRANJ, ki ga imamo radi in mu želimo razcvet in zadovoljno novo generacijo, ki se bo ob naši podpori in po našem vzoru lahko za te cilje borila tudi v prihodnje.

Ne govorimo veliko ali preveč, ne uporabljamo odvečnih besed, ne zavajamo in ne promoviramo se s populističnimi floskulami ali praznimi obljubami. Ostajamo realni, saj imamo izkušnje in vemo, kaj je še potrebno storiti.

Skupaj smo močnejši, vidimo dlje in slišimo bolje. Bilten lahko prenesete na tej povezavi. 

Gorazd Copek, predsednik VZK