AKTUALNO

Boštjan Trilar se umika iz politike

Boštjan Trilar se umika iz politike

Po tem, ko je leto dni pred lokalnimi volitvami leta 2018 sporočil, da ne bo ponovno kandidiral za župana Mestne občine Kranj, se Boštjan Trilar pred tokratnimi lokalnimi volitvami dokončno umika iz politike. Kot pojasnjuje, je stranka v dobri kondiciji in ima odlične člane ter izvrstne kandidate na prihajajočih lokalnih volitvah, ki bodo lahko predstavili izjemen program za razvoj Kranja.

"Ideja, da se umaknem iz politike, ni nova in je zorela že od moje napovedi, da ne kandidiram več za župana. V tem času smo postavili temelje za prihodnost stranke, zdaj pa bom svoj čas namenil drugačnim zgodbam, poslu, rekreaciji in kolikor se bo le dalo moji veliki strasti potovanjem in spoznavanju drugačnih kultur in ljudi," dodaja Trilar. Sam pravi, da bo članom in vodstvu stranke ves čas na voljo za pogovor pa tudi svetovanje in dodaja: »S politiko, lokalno, državno ali evropsko, se naslednjih petdeset let ne bom aktivno ukvarjal.«

Da se je za ta korak odločil še pred volitvami, je razlog tudi ta, da želi dokončno razbliniti namige in ugibanja o ponovni predvolilni angažiranosti, celo morebitni kandidaturi za župana in s tem odpreti prostor za nove zgodbe Več za Kranj.